utorak, 30. listopada 2012.

immigrant song


Така заминаа сите
Оставајќи ги своите сидра спуштени
Сцените разурнати
Така заминаа
Како да ќе останат
Засекогаш млади и среќни
Во тоа пресликување на мигот
Во таа измама на вечноста
Така нагло заминаа додавајќи
Бетон во сегашноста
Така заминаа како килибар
Зацементирани во фасадата
На бирото за надворешни работи

Nema komentara:

Objavi komentar