četvrtak, 4. listopada 2012.

HEY YOU


И ЉУБОВТА ТРПИ ПРОМЕНИkafe vo Bogomila, selo vo centralna Makedonija


Сабајле беше укинат митот за LOVE WILL TEAR US APART, AGAIN, и заменет со Еј, ти (не младото момче архетип, туку вистинската HEY YOY верзија на прашање што си го поставуваш пиејќи го првото кафе

Нашето гледање е жива трансценденција: кога те гледам тебе, ме нема мене. Знам дека не сум ти, но сепак некаде таинствено исчезнувам.

Сакам да молчам. И така да зборувам. Меѓу лисјата див костен, орев, лоза, смокви, јаболко. Оваа градина стана расадник на живот, библиотека на еден ракопис отпечатен како стапка што нема да мрдне понатаму. Еве како се отвора хоризонтот на мојата безгрижна самост, во погледот кој опишува круг во внатрешнината, и ја игра онаа пантомима на немоќ да го пронајде местото во вид на легло, перниче, шпорет, и воопшто сè што оди со покуќнината, но пред сè растреперено, обезглавено срце...

4 ti okt. 2012!

1 komentar: