ponedjeljak, 10. prosinca 2012.

Castaneda My Love

Воинот мора да го сака овој свет
за овој свет којшто изгледа 
толку секојдневно
да се отвори и да ги покаже своите чуда
Nequidah Rashunah


hello!

nedjelja, 18. studenoga 2012.

wo-man he-art

Srceto e nekakov presek na site sloevi
na univerzumot
em arheoloshki em fiction
Who -Man?
Wo - Man
You mean, HUMAN?
No...sorry

četvrtak, 15. studenoga 2012.

Intho the labyrinth -


Intho the labyrinth - Од каде бол? What does it mean?

Мојот однос со Сонцето
Значи
Коитус суи генерис
Тоа е лишувачката Алфа
Case closed!
Но што ако прочита некој од Латињаните, овие од набљудувачките мисии? Ќе го принуди омбудсманот (иако е неделно попладне кога сите лежат изложени на сонце), да покренува коекакви обвиненија....против
Gens
Gentibus
Знаете веќе, какви се адвокатските улички, ѕиркаат низ тендата на нивните бласфемични очила, секогаш
In coitus with
Sol!
Затоа што повеќе шифри
Толку повеќе лавиринтIntho the labyrinth - 

nedjelja, 11. studenoga 2012.

спирална динамика на отсуството


Основната карактеристика на моралот е да предизвикува чувство на досада кај оние што по вијугите на заобиколницата сфаќаат дека repetitio est mаter studiorum, a mos, како и mini moris во голема мера го прибавуваат повторувањето, за после илјадитата грешка да дојде откритието дека сè е  точно! Дека е онака како што треба да е и дека никогаш ниту имало грешка! Дека и ако ги имало, грешките биле неповторливи, уникатни светови за себе и дека нема таков образец што може да го вшмука тој двоец на хромозоми – виновен и слободен од вина во исто време. За тоа време досадата суптилно го попречува знаењето, додека ова се обидува да го изведе својот финален шут занимавајќи се со изобилието фрустрации – човечкото тело како можност за еволуција на смртната казна пред сè...

srijeda, 31. listopada 2012.

reading reality

Како ќе ја скриеш својата необичност?
Правејќи се обичен.
Може ли космосот да оди со нозете на еден пајак?

I'm stepping out

Woke up this morning, blues around my head No need to ask the reason why Went to the kitchen Blew my worries to the sky
I'm stepping out I'm stepping out I'm stepping out I'm stepping out
If it don't feel right, you don't have to do it Just leave a message on the phone and tell them to screw it After all is said and done you can't go pleasin' everyone So screw it


.......


utorak, 30. listopada 2012.

immigrant song


Така заминаа сите
Оставајќи ги своите сидра спуштени
Сцените разурнати
Така заминаа
Како да ќе останат
Засекогаш млади и среќни
Во тоа пресликување на мигот
Во таа измама на вечноста
Така нагло заминаа додавајќи
Бетон во сегашноста
Така заминаа како килибар
Зацементирани во фасадата
На бирото за надворешни работи

četvrtak, 4. listopada 2012.

HEY YOU


И ЉУБОВТА ТРПИ ПРОМЕНИkafe vo Bogomila, selo vo centralna Makedonija


Сабајле беше укинат митот за LOVE WILL TEAR US APART, AGAIN, и заменет со Еј, ти (не младото момче архетип, туку вистинската HEY YOY верзија на прашање што си го поставуваш пиејќи го првото кафе

Нашето гледање е жива трансценденција: кога те гледам тебе, ме нема мене. Знам дека не сум ти, но сепак некаде таинствено исчезнувам.

Сакам да молчам. И така да зборувам. Меѓу лисјата див костен, орев, лоза, смокви, јаболко. Оваа градина стана расадник на живот, библиотека на еден ракопис отпечатен како стапка што нема да мрдне понатаму. Еве како се отвора хоризонтот на мојата безгрижна самост, во погледот кој опишува круг во внатрешнината, и ја игра онаа пантомима на немоќ да го пронајде местото во вид на легло, перниче, шпорет, и воопшто сè што оди со покуќнината, но пред сè растреперено, обезглавено срце...

4 ti okt. 2012!